Ten Kerselaere en De Pit slaan de handen in elkaar om de digitale kloof te verkleinen.

De gemeente Heist-op-den-Berg en het lokaal dienstencentrum De Pit, gelegen in woon- en zorghuis Ten Kerselaere werken voortaan samen aan het dichten van de digitale kloof.

Inwoners van Heist-op-den-Berg die niets of weinig van computers afweten, kunnen hierdoor op eenvoudige wijze kennis maken met de wondere wereld van de moderne techniek. Er wordt lesgegeven in kleine groepen en ieder bepaalt zijn eigen werktempo. Kandidaten hoeven geen basislessen te volgen indien ze dit niet wensen, want elkeen kan op ieder moment gewoon langskomen om te oefenen. Er is altijd een begeleider om de computervragen te beantwoorden. Het aanbod van Digidak is gratis en staat open voor inwoners van Heist-op-den-berg en omgeving. Leeftijd speelt geen rol.

Op donderdag 6 september 2012 om 13 uur opent Dirk Van Noten, voorzitter van het OCMW en schepen van sociale zaken te Heist-op-den-Berg officieel het project Digidak in het lokaal dienstencentrum De Pit, gelegen in het centrumgebouw van woon- en zorghuis Ten Kerselaere, Boonmarkt 27, 2220 Heist-op-den-Berg.